Вівторок, 03 грудня 2019 20:04

Мультидисциплінарний тренінг. День перший.

Продовжив свою роботу дводенний мультидисциплінарний тренінг в Чернігівському районі Чернігівської області на тему: «Доступ до верховенства права осіб, які постраждали від насильства».

Голова Національної Ради Жінок України Людмила Порохняк-Гановська привітала учасників заходу, серед яких – працівники соціальних служб, вчителі, психологи, волонтери здоров’я та зазначила, що саме сьогоднішні учасники є представниками сіл і якнайкраще обізнані з ситуацією в громадах. Тож спільними зусиллями маємо покроково вчитися як запобігати проявам домашнього насильства.

 

Галина Козлова, експертка з домашнього насильства, голова комітету «Постійний розвиток» Національної Ради Жінок України та Алла Новікова, голова Правління ГО «Фонд громади Березані», експертка з розвитку територіальних громад навели реальні приклади психологічного насильства як щодо жінок, так і щодо чоловіків. А також психологічні негативні дії щодо дітей – які захищені Законом України «Про запобігання та протидію домашньому насильству».

Людмила Дудко, голова Громадської організації «Жіноча Громада Чернігівщини» озвучила покрокову Інструкцію для жінок, постраждалих від насильства. Алгоритм дій, що залежить від багатьох факторів.

Найактивніших волонтерів Тамару Ваду, Олега Денисенко, Тетяну Прохоренко, Валентину Парасюк, Олега Бондаренка голова НРЖУ Людмила Порохняк-Гановська нагородила медаллю «Волонтер здоров’я». Приміром, Олег Бондаренко мешкає в с. Жидиничі і на волонтерських засадах опікується за 11 пристарілих людей.

Прочитано 369 разів

Останні матеріали

черв. 28, 2021 102

З 25-РІЧНИЦЕЮ КОНСТИТУЦІЇ ДЕРЖАВИ УКРАЇНИ

Пригадується День прийняття Конституції України. Міжнародна організація «Жіноча Громада»…
черв. 19, 2021 97

20 червня – День медичного працівника

 20 червня в Україні 27 рік поспіль відзначають День медичного працівника. День медика…
черв. 16, 2021 105

У столиці нагородили знавців і дослідників шевченкового слова

У Києві, в затишній, теплій атмосфері представники журі Міжнародного проєкту-конкурсу…
черв. 16, 2021 108

Підсумкова конференція VI Міжнародного проєкту-конкурсу «Тарас Шевченко єднає народи»

14.06.2021 року відбулася підсумкова конференція VI Міжнародного проєкту-конкурсу «Тарас…

Вісник Національної ради жінок України