Вівторок, 03 грудня 2019 20:19

Мультидисциплінарний тренінг. День другий.

Продовжив свою роботу дводенний мультидисциплінарний тренінг в Чернігівському районі Чернігівської області на тему: «Доступ до верховенства права осіб, які постраждали від насильства».

Голова Національної Ради Жінок України Людмила Порохняк-Гановська привітала учасників заходу, серед яких – працівники соціальних служб, вчителі, психологи, волонтери здоров’я та зазначила, що саме сьогоднішні учасники є представниками сіл і якнайкраще обізнані з ситуацією в громадах. Тож спільними зусиллями маємо покроково вчитися як запобігати проявам домашнього насильства.

Галина Козлова, експертка з домашнього насильства, голова комітету «Постійний розвиток» Національної Ради Жінок України та Алла Новікова, голова Правління ГО «Фонд громади Березані», експертка з розвитку територіальних громад навели реальні приклади психологічного насильства як щодо жінок, так і щодо чоловіків. А також психологічні негативні дії щодо дітей – які захищені Законом України «Про запобігання та протидію домашньому насильству».

Людмила Дудко, голова Громадської організації «Жіноча Громада Чернігівщини» озвучила покрокову Інструкцію для жінок, постраждалих від насильства. Алгоритм дій, що залежить від багатьох факторів.

Найактивніших волонтерів Тамару Ваду, Олега Денисенко, Тетяну Прохоренко, Валентину Парасюк, Олега Бондаренка голова НРЖУ Людмила Порохняк-Гановська нагородила медаллю «Волонтер здоров’я». Приміром, Олег Бондаренко мешкає в с. Жидиничі і на волонтерських засадах опікується за 11 пристарілих людей.

Прочитано 470 разів

Останні матеріали

квіт. 24, 2024 53

Через мистецтво до єдності

За декілька хвилин ця неймовірна жінка створила незвичний вінок із тюльпанів та нарцисів…
квіт. 24, 2024 64

Засідання робочої групи

В той момент, коли ICAP Єднання на сторінці у Фейсбуці вітало переможців конкурсу грантів…
квіт. 22, 2024 102

Концерт-присвята: «Чарівна Квітка України»

20 квітня 2024 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбувся…
квіт. 22, 2024 106

Інтерв’ю Українському радіо. Чернігів

17 квітня 2024 року лідерки НРЖУ Людмила Порохняк-Гановська, Зоя Ружин, Алла Клименко у…

Вісник Національної ради жінок України