П'ятниця, 13 листопада 2020 15:19

Конференція (ZOOM-формат) у Черкаській області

 

 

 12 листопада у ZOOM-форматі відбулась конференція на тему: «Пандемія COVID-19 та домашнє і ґендерно зумовлене насильство». Ініціатором її проведення стала Національна Рада Жінок України. Упродовж двох років НРЖУ за підтримки програми МАТРА Посольства Королівства Нідерландів в Україні виконує проєкт «Доступ до верховенства права жінок, які постраждали від насильства» у 3-х областях України.

У роботі ZOOM-конференції взяли участь Голова НРЖУ Людмила Порохняк-Гановська; Лідія Козуб, голова комітету «Соціальні питання та протидія дискримінації» НРЖУ; Надія Комарова, Вчений секретар Державного інституту сімейної та молодіжної політики;  фахівці соціальних служб, освіти Черкаської області та представники ОТГ, зокрема Тальнівської, Мокрокалигірської, Степанецької, Набутівської, Лесківської, Лип’янської та ін.

В рамках заходу було розглянуто юридичні аспекти допомоги жертвам насильства. Тренери проєкту Надія Комарова та Лідії Козуб детально зупинилися на національному законодавстві у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, на змінах і доповненнях в нормативних актах, порядку взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статті.

Своїм досвідом дієвих форм захисту від насильства поділилися як тренерки, так і фахівці, адже у кожній громаді, окрім адміністративних заходів, є свої форми боротьби з кривдниками.

 

 

 

Прочитано 306 разів
Детальніше в цій категорії: « МИР у ДОМІ. Частина 7 МИР у ДОМІ. Частина 8 »

Останні матеріали

квіт. 22, 2024 46

Концерт-присвята: «Чарівна Квітка України»

20 квітня 2024 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбувся…
квіт. 22, 2024 46

Інтерв’ю Українському радіо. Чернігів

17 квітня 2024 року лідерки НРЖУ Людмила Порохняк-Гановська, Зоя Ружин, Алла Клименко у…
квіт. 22, 2024 12

Майстер-клас Зої Ружин

16 квітня 2024 року в Центральній бібліотеці ім. М.М. Коцюбинського міста Чернігова…
квіт. 22, 2024 8

Майстер-клас української мисткині

16 квітня 2024 року в Киїнському ліцеї імені Костянтина Светенка відбувся майстер-клас…

Вісник Національної ради жінок України