Четвер, 12 листопада 2020 07:57

Конференція (ZOOM-формат) у Рівненській області

Конференція (ZOOM-формат)

у Рівненській області

 

 Національна Рада Жінок України за підтримки програми МАТРА Посольства Королівства Нідерландів в Україні виконує проєкт «Доступ до верховенства права жінок, які постраждали від насильства». НРЖУ вже проведено низку тренінгових заходів та зустрічей у Рівненській області. Утім, через обмеження в пересуванні у зв’язку з пандемією Covid-19, цю діяльність продовжили у ZOOM-форматі у вигляді конференції, що відбулася 11 листопада.

Тема заходу – «Пандемія COVID-19 та домашнє і ґендерно зумовлене насильство».

У роботі ZOOM-конференції взяли участь Голова НРЖУ Людмила Порохняк-Гановська; Лідія Козуб, голова комітету «Соціальні питання та протидія дискримінації» НРЖУ; Надія Комарова, Вчений секретарь Державного інституту сімейної та молодіжної політики;  фахівці соціальних служб Рівненської області, зокрема Людмила Мендалюк (Корецький РЦСС), Ольга Кухарчук (Здолбунівський РЦСС), Галина Ковальчук (Рокитнівський РЦСС) та ін.

Було оприлюднено та обговорено дані соціологічних опитувань у Рівненській області та шляхи і досвід налагодження міжгалузевого міжсекторального співробітництва на рівні ОТГ щодо протидії домашньому насильству.

За словами організаторів заходу, завданням дискусії було: визначити проблеми та провести моніторинг домашнього та ґендерно зумовленого насильства в різних групах ризику та пріоритети у діяльності центральних та місцевих органів влади, органів місцевого самоврядування із формування та реалізації протидії насильству.

Окрім того, було визначено практичні кроки для формування стратегії «МИР У ДОМІ». До речі, з такою ж назвою на сайті НРЖУ та на сторінці Фейсбуку можна ознайомитись зі звітом Спеціального доповідача з питань насильства щодо жінок, його причин та наслідків Дубравки Шімонович, поданий Генеральній Асамблеї відповідно до її резолюції. У звіті Спеціальний доповідач розглядає питання перетину між пандемією коронавірусу (COVID-19) та пандемією гендерного насильства щодо жінок з акцентом на домашнє насильство.

Прочитано 241 разів
Детальніше в цій категорії: « МИР у ДОМІ. частина 6 МИР у ДОМІ. Частина 7 »

Останні матеріали

трав. 06, 2024 46

«Дивосвіт України» в Седнівському храмі

Майстер-клас «Дивосвіт України» в Седнівському храмі Георгія Переможця Чернігівської…
трав. 06, 2024 48

Творча зустріч з мисткинею

Зустріч Зої Ружин, поетеси, громадської діячки, авторки десятка поетичних збірок, текстів…
трав. 05, 2024 15

Об’єднання через мистецтво

Моє перше знайомство з Головою Національної Ради Жінок України Людмилою…
трав. 05, 2024 70

Голові Національної Ради Жінок України

Голові Національної Ради Жінок України Людмилі Порохняк-Гановській Шановна Людмило…

Вісник Національної ради жінок України