Середа, 16 вересня 2020 06:41

«Співанкограй» – нова збірка дитячих пісень для маленьких українців

 

Надамо_інформаційну_підтримку_новому_проєкту_

Української_пісні_для_дітей

 

         Проект «Співанкограй» – це відповідь на запит чисельної аудиторії дітей, їхніх батьків та педагогів на якісний україномовний музичний аудіоконтент для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку. Саме дитячі пісні людина пригадує усе своє життя, ідентифікує своє покоління за піснями, які співала в садочку та школі, а потім співає їх із власними дітьми. Брак якісного пісенного матеріалу для маленьких  українців є перешкодою для виховання національної свідомості та  культурної ідентифікації. Виправлення цієї ситуації та видання україномовної пісенної збірки для наймолодших споживачів е головною метою ідеї збірки!

         Більше ніяких «учат в школе»! Існуючі сценарії дитячих свят з використанням пісень, головною метою яких  є формування культурного коду маленьких громадян країни, містять переважно або пісні радянських часів, або переклади пісень із закордонних  мультфільмів. Невелика кількість пісень, які є у вільному доступі в мережі інтернет, не задовольняє запиту сучасних дітей і програє у конкуренції за якістю фонограм. Тому створення якісного альбому сучасних українських дитячих пісень є нагальною потребою для розвитку культури на рівні кількох поколінь маленьких українців.

      Альбом «Співанкограй» зібрав команду однодумців, які створюють музику та тексти до пісень, запис та зведення, поширюють інформацію в мережі інтернет в Україні та за кордоном. Це не лише професіонали своєї справи, а й батьки, які кожного дня на власному досвіді  переконуються у необхідності нового культурного аудіопродукту для дитячої аудиторії. Виховання української свідомості та прищеплення мовної культури за допомогою пісні змалечку є запорукою успішності нації в майбутньому. Діти – найбільш вразлива та комерційно неприваблива для сучасних музичних менеджерів аудиторія, тому змушена вдовольнятися піснями «не за віком» або російськомовними популярними синглами. Ця збірка – інвестиція у  майбутнє та патріотична позиція усієї команди.

Вже зовсім скоро, в жовтні, широкому загалу буде представлений новий дитячий альбом «Співанкограй», до якого увійдуть 10 треків українською у виконанні дитячого хору «Зернятко» за участю вітчизняних зірок. Ця збірка пісень створена для наймолодших українців - дітей дошкільного і молодшого шкільного віку. Пісні написані майже під кожне свято, яке проводять муз.керівники, вихователі та вчителі у навчальних закладах: «Свято Осені», «Новий рік», «8 березня» та інші.  

Робота над створенням альбому розпочалася влітку за підтримки Українського культурного фонду. Музику та тексти пісень написав колишній учасник гурту «4 Королі» та автор багатьох сучасних хітів – Борис Таршис. За його словами, дитячий репертуар українською, у порівнянні з західними країнами, та й з Росією – досить бідний.

«Патріотичне виховання та формування того самого «культурного коду» починається з дитинства, з казок, мультиків і пісень,  які діти співають у садочку. Чому наші діти танцюють, відпочивають, передивляються кліпи в ютубі російською та ще й зі змістом не за віком? Тому що немає альтернативи. І ми її створимо. Це буде мій особистий внесок у розбудову культури. Я хочу аби наші діти мали можливість співати свої, дитячі пісні рідною мовою», сказав у одній з розмов з журналістами Борис Таршис.

Для того, щоб культурний продукт  такого спрямованості став ще більш популярним серед цільової аудиторії довелося враховувати і те, що зараз діти все частіше слухають музику більш старших поколінь через популярність її виконавців у світовій мережі та мережі music media. Саме тому до виконання пісень було запрошено  не тільки дитячий вокальний колектив, але й відомих українських виконавців.

Кожен трек записується в професійних студіях живими інструментами: гітара, бас-гітара, бандура, клавішні, ударні, електронні та інші інструменти, відповідно до творчого задуму та потреб кожної окремої пісні. Музиканти охоче підключаються до співтворення проекту, забезпечуючи сучасне звучання мелодіям. Наприклад, партію бандури виконав фіналіст конкурсу «Україна має талант» Ярослав Джусь. За якістю зведення фонограми пильно слідкує відомий звукорежисер та саундпродюсер проекту Валерій Лихачов.

«Дитячі українські пісні є великим дефіцитом на музичному просторі, тому ми вирішили трошки вплинути на ситуацію і створити новий контент, а можливо й надати приклад турботи про культурне виховання нових поколінь. Великий внесок у створення альбому – це участь у записі наших зірок, які погодились попрацювати на волонтерських засадах. Вся команда безмежно вдячна за їхній час та підтримку!» - сказав Валерій Лихачов.

Заспівали з дитячим хором «Зернятко» Тоня Матвієнко і Марія Бурмака, Віктор Бронюк з гурту «ТІК» та Іван Леньо з Kozak System, зірка ранкового шоу на «Радіо Рокс» Соня Сотник виконала пісню про вчителів. Найближчим часом до колаборації приєднаються Олександр Павлик, Наталя Могілевська та Ганна Заклецька з гурту «Врода». «Співанкограй» єднає однодумців!

Тож чекайте менше ніж за місяць вже готовий альбом “Співанкограй” За сподіваннями команди проекту, нові пісні лунатимуть в школах вже у листопаді 2020 року. Усі треки будуть викладені для безоплатного завантаження та використання в мережу інтернет. Крім того, будуть доступні «мінусівки» пісень, тексти та партитури для фортепіано, аби шкільним вчителям було легше акомпанувати дітлахам.

 

Шукайте хєштег #співанкограй та сторінку проєкту (https://www.facebook.com/spivankogray/) у соц.мережах.

Прочитано 225 разів

Останні матеріали

трав. 05, 2024 5

Об’єднання через мистецтво

Моє перше знайомство з Головою Національної Ради Жінок України Людмилою…
трав. 05, 2024 14

Голові Національної Ради Жінок України

Голові Національної Ради Жінок України Людмилі Порохняк-Гановській Шановна Людмило…
трав. 02, 2024 95

Координаторка Проєкту НРЖУ у Седневі

#ПроєктНРЖУ ІСАР Єднання #IsarEdnannia 1 травня 2024 року Координаторка Проєкту НРЖУ Алла…
трав. 02, 2024 101

Культурно-освітньому центру Седнева - бути!

#ПроєктНРЖУ ІСАР Єднання #IsarEdnannia У селищі Седнів Седнівської територіальної громади…

Вісник Національної ради жінок України