П'ятниця, 04 вересня 2020 18:05

Простір без насильства

Центр розвитку громадянського суспільства «Твій простір» (м. Черкаси, вул. Остафія Дашковича, 19, ТЦ «Хрещатик Сіті») заполонив простір добрими справами. Адже тут, упродовж двох днів, 3-4 вересня проходив для ОТГ Черкаської області мультидисциплінарний тренінг з адвокації у рамках проєкту «Доступ до верховенства права осіб, які постраждали від насильства» Національної Ради Жінок України за підтримки Програми МАТРА Посольства Королівства Нідерландів в Україні.

Як зазначила Голова Національної Ради Жінок України Людмила Порохняк-Гановська під час відкриття заходу, в суспільстві і досі спостерігається тенденція щодо приховування проблеми домашнього насильства, вважаючи, що це «сімейна справа» і до якої стороннім нічого втручатися. Утім, як зазначили учасники заходу під час практичних занять, ця тема сьогодні актуальна і потребує особливої уваги.

В рамках заходу було розглянуто юридичні аспекти допомоги жертвам насильства. Тренери проєкту Надія Комарова та Лідії Козуб детально зупинилися на національному законодавстві у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, на змінах і доповненнях в нормативних актах, порядку взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статті.

Тренерки під час практичних занять долучили соціальних працівників, психологів, педагогів поділитися своїм практичним досвідом та на конкретних прикладах відшукували дієві форми захисту від насильства. Адже у кожній громаді, окрім адміністративних заходів, є свої форми боротьби з кривдниками.

Доречними були й інформаційні плакати та спеціалізована література, підготовлена НРЖУ, для учасників заходу.

Прочитано 198 разів

Останні матеріали

трав. 05, 2024 2

Об’єднання через мистецтво

Моє перше знайомство з Головою Національної Ради Жінок України Людмилою…
трав. 05, 2024 5

Голові Національної Ради Жінок України

Голові Національної Ради Жінок України Людмилі Порохняк-Гановській Шановна Людмило…
трав. 02, 2024 88

Координаторка Проєкту НРЖУ у Седневі

#ПроєктНРЖУ ІСАР Єднання #IsarEdnannia 1 травня 2024 року Координаторка Проєкту НРЖУ Алла…
трав. 02, 2024 93

Культурно-освітньому центру Седнева - бути!

#ПроєктНРЖУ ІСАР Єднання #IsarEdnannia У селищі Седнів Седнівської територіальної громади…

Вісник Національної ради жінок України