П'ятниця, 19 березня 2021 08:27

Виступ Голови Людмили Порохняк-Гановської на 65-й сесії Комісії ООН зі становища жінок

18 березня на майданчику 65-ї сесії Комісії ООН зі становища жінок Національною Радою жінок України за підтримки Всесвітньої федерації українських жіночих організацій організовано захід, присвячений попередженню занепаду сільських територій, розвитку сільських громад та ролі у цьому процесі громадянських технологій.

У відкритті заходу взяли участь Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця, Урядова уповноважена з питань гендерної політики Катерина Левченко, головна представниця Світової федерації українських жіночих організацій Марта Кебало, голова Національної Ради жінок України Людмила Порохняк-Гановська.

Людмила Порохняк-Гановська, голова НРЖУ виступила під час заходу 65-ї сесії Комісії ООН зі становища жінок, присвяченого становищу сільських жінок.

Доступ населення, особливо малих сіл мають обмежені можливості до інтернету. Це жінки переважно старшого віку. Із-за вимушеної ізоляції ця група вже значно розширилась і проблема загострилась і до дискримінованих осіб додалося як мінімум ще три групи. Перша група – це ті особи не мають у власності модерного обладнання, у яких немає якісного інтернету. Такі люди не змогли перейти в режим онлайн і дуже часто втрачали роботу. І найчастіше це були жінки. Друга група – це студенти, які були позбавлені гуртожитку. І третя група – заробітчани, які повернулися в села із-за кордону або великих міст, де вони звикли до якісної комунікації.

Таким чином, множинна дискримінація селян посилилась. А для молоді виникли нові ризики… Тому сьогодні мають значення важливі державні програми з цифрового адміністрування, з цифрової економіки для об’єднаних територіальних громад.

«Звичайно говорити про конкурентоспроможність населення із-за таких умов не доводиться. Ми запропонували розгляд теми про запровадження громадянських технологій в селах як інструмент розвитку сіл, який призведе до зупинення вимирання малих сіл і створення громад сталого розвитку. Також ми хочемо поділитися досвідом нашої країни і запозичити досвід інших країн, що мають подібні проблеми.

Тому наш обов’язок – дати рівні можливості сільським мешканцям. Адже і пандемія. І карантин як ліхтарик висвітлив цю проблему і показав, що кожне село повинно знайти свій шлях з виходу з кризи і розвитку за допомогою громадянських технологій» - підкреслила Людмила Порохняк-Гановська.

Прочитано 93 разів

Останні матеріали

трав. 06, 2024 72

«Дивосвіт України» в Седнівському храмі

Майстер-клас «Дивосвіт України» в Седнівському храмі Георгія Переможця Чернігівської…
трав. 06, 2024 73

Творча зустріч з мисткинею

Зустріч Зої Ружин, поетеси, громадської діячки, авторки десятка поетичних збірок, текстів…
трав. 05, 2024 19

Об’єднання через мистецтво

Моє перше знайомство з Головою Національної Ради Жінок України Людмилою…
трав. 05, 2024 93

Голові Національної Ради Жінок України

Голові Національної Ради Жінок України Людмилі Порохняк-Гановській Шановна Людмило…

Вісник Національної ради жінок України