Понеділок, 01 березня 2021 06:19

День «Нуль дискримінації»

1 березня у світі відзначається День «Нуль дискримінації».

Цей день започаткували 1 березня 2014 року за рішенням ООН. Це дало можливість об’єднати зусилля в боротьбі з дискримінацією, з метою заклику суспільства до толерантності та терпимості до інших людей, незалежно від раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, віку, інвалідності, етнічного та соціального походження, громадянства, сімейного та майнового стану, сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності, місця проживання, мовними або інших ознаками.

Принципи рівності і недискримінації закріплені у Загальній декларації прав людини, якою проголошено, зокрема, що всі люди народжуються вільними і рівними у своїй гідності та правах.

Без подолання проявів дискримінації неможливо створити умови для самореалізації людини, розвитку демократії, впровадження європейських цінностей.

З огляду на зазначене, в рамках здійснення парламентського контролю за дотриманням прав і свобод людини, Офісом Омбудсмана незмінно приділяється особлива увага питанню забезпечення принципу рівності у сфері реалізації основоположних прав і свобод людини.

 Спільно з Офісом Омбудсмана у рамках проєкту «Доступ до верховенства права осіб, які постраждали від насильства» Національна Рада Жінок України за підтримки Програми МАТРА Посольства Королівства Нідерландів в Україні проводила тренінги з адвокації для представників ОТГ та громадськості у 3-х областях України: Чернігівській, Черкаській, Рівненській. Звернення осіб, які постраждали від домашнього насильства до Уповноваженого з прав людини – такою була тема тренінгу представниці Офісу Омбудсмена.

 

 

Прочитано 71 разів

Останні матеріали

квіт. 24, 2024 21

Через мистецтво до єдності

За декілька хвилин ця неймовірна жінка створила незвичний вінок із тюльпанів та нарцисів…
квіт. 24, 2024 27

Засідання робочої групи

В той момент, коли ICAP Єднання на сторінці у Фейсбуці вітало переможців конкурсу грантів…
квіт. 22, 2024 71

Концерт-присвята: «Чарівна Квітка України»

20 квітня 2024 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбувся…
квіт. 22, 2024 73

Інтерв’ю Українському радіо. Чернігів

17 квітня 2024 року лідерки НРЖУ Людмила Порохняк-Гановська, Зоя Ружин, Алла Клименко у…

Вісник Національної ради жінок України