П'ятниця, 24 липня 2020 13:31

Шевченків край: семінар-тренінг

22 липня 2020 для учасників ОТГ Черкаської області відбувся семінар-тренінг «Доступ до верховенства права осіб, які постраждали від насильства» – проєкт Національної Ради Жінок України за підтримки програми МАТРА Посольства Королівства Нідерландів в Україні.

З Шевченковим краєм членкинь Національної Ради Жінок України поєднує не лише мистецькі й культурні заходи, зокрема Міжнародний проєкт-конкурс «Тарас Шевченко єднає народи» та «Батьківщина Тараса Шевченка. А й, здавалось, на перший погляд такий далеко НЕмистецький захід, як семінар-тренінг, що присвячений запобіганню та протидії насильства в сім’ї теж пройшов по-особливому. Можливо, учасників заходу надихало те, що цими шляхами ходив сам малий Тарас.

Утім, як зазначила під час відкриття семінару-тренінгу голова Національної Ради жінок України, доктор медичних наук, професор Людмила Порохняк-Гановська домашнє насильство, зокрема насильство над жінками та дітьми, є однією з найважливіших проблем сучасного суспільства як в Україні, так і в усьому світі.

В заході взяли участь відомі українські тренери: Лідія Козуб – голова комітету «Соціальні питання та протидія дискримінації» Національної Ради жінок України, Надія Комарова – кандидат економічних наук, вчений секретар Державного інституту сімейної та молодіжної політики, Алла Новікова – учасниця мережі «Регіонет», експертка з розвитку територіальних громад, фасилітаторка Британської Ради в Україні, Зоя Ружин, Заслужений працівник культури України, голова всеукраїнського ГО «Поступ жінок-мироносиць», ініціатор та організатор проєкту «Мистецький спецназ», а також представники органів місцевої влади, представники ОТГ Звенигородського району та фахівці соціальних служб.

Цього дня бібліотечки ОТГ Звенигородського району поповнилися стендами, плакатами, методичними рекомендаціями з попередження домашнього насильства. Проєкт Національної Ради жінок України проводиться за підтримки програми МАТРА Посольства Королівства Нідерландів в Україні.

 

Прочитано 190 разів

Останні матеріали

квіт. 24, 2024 3

Через мистецтво до єдності

За декілька хвилин ця неймовірна жінка створила незвичний вінок із тюльпанів та нарцисів…
квіт. 24, 2024 9

Засідання робочої групи

В той момент, коли ICAP Єднання на сторінці у Фейсбуці вітало переможців конкурсу грантів…
квіт. 22, 2024 55

Концерт-присвята: «Чарівна Квітка України»

20 квітня 2024 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбувся…
квіт. 22, 2024 56

Інтерв’ю Українському радіо. Чернігів

17 квітня 2024 року лідерки НРЖУ Людмила Порохняк-Гановська, Зоя Ружин, Алла Клименко у…

Вісник Національної ради жінок України