П'ятниця, 24 липня 2020 13:26

Драбівщина: семінар-тренінг

23 липня у великій залі Будинку рад відбувся семінар-тренінг «Доступ до верховенства права осіб, які постраждали від насильства» – проєкт Національної Ради жінок України за підтримки програми МАТРА Посольства Королівства Нідерландів в Україні.

 

Семінар відкрили Володимир Дзега, голова районної ради та Віктор Хрущ, голова районної державної адміністрації. У свою чергу, голова Національної Ради Жінок України, доктор медичних наук, професор Людмила Порохняк-Гановська подякувала керівництву району за підтримку проведення семінару-тренінгу.

У заході взяли участь представники органів місцевої влади, сільських голів, представники ОТГ Драбівського району, фахівці центру соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді, служби у справах дітей, вчителі, медики, соціальні працівники та представники Драбівського відділення поліції Золотоніського відділу поліції ГУНП в Черкаській області.

Тренінг провели: Надія Комарова, кандидат економічних наук, вчений секретар Державного інституту сімейної та молодіжної політики; Лідія Козуб, голова комітету «Соціальні питання та протидія дискримінації» НРЖУ; Алла Новікова, учасниця мережі «Регіонет», експертка з розвитку територіальних громад, фасилітаторка Британської Ради в Україні; Зоя Ружин, заслужений працівник культури України, голова Всеукраїнського ГО «Поступ жінок-мироносиць».

У ході семінару було розглянуто питання надання допомоги особам, які постраждали від насильства, зокрема обговорено роботу координаційних рад та координаційних груп на місцевому рівні (органів місцевого самоврядування, старостатів, сільських, селищних рад та об’єднаних територіальних громад) з попередження домашнього насильства. За статистикою, до Драбівського відділення поліції Золотоніського відділу поліції ГУНП в Черкаській області за 6 місяців ц.р. надійшло 55 заяв та повідомлень про вчинення домашнього насильства, складено 69 адміністративних протоколів, винесено 6 термінових приписів.

Членкиня НРЖУ Зоя Ружин запропонувала іще один спосіб викорінення домашнього насильства у районі, а саме: у рамках проєкту започаткувати з тими, хто вчиняє домашнє насильство таку собі профілактичну «бесіду»: «На каву з головою». На що голова районної ради Володимир Дзега люб’язно погодився.

Цього дня бібліотечки ОТГ Драбівського району поповнилися стендами, плакатами, методичними рекомендаціями з попередження домашнього насильства. Проєкт Національної Ради жінок України проводиться за підтримки програми МАТРА Посольства Королівства Нідерландів в Україні.

 

 

 

 

  

 

 

Прочитано 203 разів

Останні матеріали

квіт. 24, 2024 3

Через мистецтво до єдності

За декілька хвилин ця неймовірна жінка створила незвичний вінок із тюльпанів та нарцисів…
квіт. 24, 2024 9

Засідання робочої групи

В той момент, коли ICAP Єднання на сторінці у Фейсбуці вітало переможців конкурсу грантів…
квіт. 22, 2024 55

Концерт-присвята: «Чарівна Квітка України»

20 квітня 2024 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбувся…
квіт. 22, 2024 56

Інтерв’ю Українському радіо. Чернігів

17 квітня 2024 року лідерки НРЖУ Людмила Порохняк-Гановська, Зоя Ружин, Алла Клименко у…

Вісник Національної ради жінок України