Середа, 02 жовтня 2024 14:58

Лідерки НРЖУ на Київщині

1 жовтня у мальовничому селі Володарка, що розташоване на обох берегах річки Рось, відбулася визначна подія – відкриття погруддя Тараса Шевченка навпроти Музею «Звитяги та трагедії України». Ініціатором та організатором виступив громадський активіст, капітан ЗСУ Олександр Ушинський. Це Олександр Ушинський потайки від комуністичної влади у 1988 та 1990 роках збудував та урочисто відкрив перші в Україні пам’ятники односельцям, що померли страшною голодною смертю у 1932–1933 роках. Особисто зібрав десятки свідчень очевидців геноцидного голоду, які стали основою для створення восьми документальних фільмів українськими, італійськими, французькими, англійськими та іншими телекомпаніями. 

У церемонії відкриття взяли участь Людмила Порохняк-Гановська, Голова НРЖУ; Зоя Ружин, керівник «Мистецького спецназу»; Людмила Грабовенко, Голова Комітету з питань культури НРЖУ; Тамара Котеля, заступниця Голови Комітету з питань освіти та виховання; Тамара Бігун, Голова Комітету по роботі з сільськими громадами; членкині НРЖУ: Алла Григораш, Віра Кацап та Надія Скакодуб, директорка Центру позашкільної освіти «Оберіг» Боярської міської ради.

Відкриваючи захід, Олександр Ушинський зазначив, що «сьогодні ми відкриваємо погруддя Великому Пророку, нашому Батьку. З віршами невеличкого Кобзаря ми йдемо у бій. Ми знаємо, що його пророчі слова – здійснилися і здійснюються: «І на оновленій землі врага не буде, супостата, а буде син, і буде мати, і будуть люде на землі».

Традиційно, київська делегація НРЖУ вручила Олександру Ушинському запашний коровай, прикрашений символом України – калиною. А квіти від членкинь НРЖУ прикрасили урочистий захід.

 

 

Прочитано 468 разів

Останні матеріали

жовт. 06, 2024 381

Ансамбль "Берегиня" - гість НРЖУ

Сьогодні на запрошення Голови Національної Ради Жінок України Людмили…
жовт. 02, 2024 468

Робоча поїздка на Київщину

1 жовтня 2024 року, у день захисників і захисниць лідерки НРЖУ на чолі з Головою Людмилою…
вер. 24, 2024 669

Заява Міжнародної Ради Жінок (ICW-CIF) з нагоди Міжнародного дня миру

На ім’я Голови НРЖУ Людмили Порохняк-Гановської надійшов лист від Мартіни Марандель,…
Default Image
серп. 29, 2024 1275

НРЖУ у складі Європейського жіночого лобі

На ім’я Голови НРЖУ Людмили Порохняк-Гановської надійшов лист, у якому повідомляється, що…

Вісник Національної ради жінок України