Понеділок, 22 квітня 2024 05:44

Шестовиця: нові проєкти НРЖУ

13 березня 2024 року лідерки НРЖУ: Голова Людмила Порохняк-Гановська, заступниця Голови Меланія Іщук, Голова Комітету по роботі з сільськими громадами Тамара Бігун провели зустріч з волонтерами та старостою села Шестовиці Сергієм Медведєвим.

На зустрічі йшлося про активізацію сільських громад звільнених/деокупованих територій. НРЖУ вже виконали декілька проєктів в с. Шестовиці. Так, створили групи волонтерів здоров’я та Центр взаємодопомоги та розвитку села й етнографічний музей.

Як зауважила Голова НРЖУ Людмила Порохняк-Гановська в цьому селі було проведено обстеження (оплачені НРЖУ) в п’яти домогосподарствах продуктів харчування (м’яса, молока, риби, картоплі, яєць) на вміст шкідливих металів після обстрілів. За результатами перевірки, у продуктах харчування не віднайдено шкідливих металів.

Нинішній приїзд лідерок не став випадковістю. Членкині НРЖУ привезли нові ідеї щодо розвитку села та новий фільм про с. Шестовицю (з англійськими субтитрами), що вже демонструється за кордоном.

По закінченню зустрічі Людмила Порохняк-Гановська нагородила активістку села Валентину Бригінець медаллю «с. Шестовиця. 500 років. 15232023», розроблену та виготовлену за ескізами НРЖУ.

Громадська спілка «Національна Рада Жінок України» провела зустріч в рамках реалізації Проєкту «Активізація сільських громад звільнених/деокупованих територій» за результатами конкурсу проєктів «Посилення громадської участі в процесах раннього відновлення на звільнених територіях», що виконується відповідно до грантової угоди між Фондом «Партнерство за сильну Україну» (Кімонікс) та Громадською організацією «Ініціативний центр сприяння активності та розвитку громадського почину «Єднання».

Прочитано 11 разів
Детальніше в цій категорії: « Обговорення у Седневі Івент 15802 »

Останні матеріали

квіт. 24, 2024 51

Через мистецтво до єдності

За декілька хвилин ця неймовірна жінка створила незвичний вінок із тюльпанів та нарцисів…
квіт. 24, 2024 61

Засідання робочої групи

В той момент, коли ICAP Єднання на сторінці у Фейсбуці вітало переможців конкурсу грантів…
квіт. 22, 2024 100

Концерт-присвята: «Чарівна Квітка України»

20 квітня 2024 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбувся…
квіт. 22, 2024 103

Інтерв’ю Українському радіо. Чернігів

17 квітня 2024 року лідерки НРЖУ Людмила Порохняк-Гановська, Зоя Ружин, Алла Клименко у…

Вісник Національної ради жінок України