Понеділок, 22 квітня 2024 05:00

Засідання Круглого столу

11 березня 2024 року, за участі голови Чернігівської районної ради Тетяни Кузнецової-Молодчої, відбувся круглий стіл представників органів місцевого самоврядування району із громадською спілкою «Національна Рада Жінок України».

Участь в роботі Круглого столу взяли лідерки НРЖУ: Голова Людмила Порохняк-Гановська, заступниця Голови Меланія Іщук, Голова Комітету по роботі з сільськими громадами Тамара Бігун, журналістка Алла Клименко та представниками органів місцевого самоврядування району Ніна Ворох, Андрій Головач, Тетяна Мориляк.

На зустрічі йшлося про активізацію сільських громад звільнених/деокупованих територій. Зокрема Киїнської, Михайло-Коцюбинської, Седнівської територіальних громад.

Обговорили принципові відмінності і потреби розвитку громадської активності у громадах.

Скажімо, в.о. Голови Седнівської територіальної громади Тетяна Мориляк наголосила на спеціалізованих тренінгах з виховання лідерських якостей серед учнів.

У свою чергу Голова Киїнської територіальної громади Андрій Головач розповів про досвід встановлення і експлуатацію відеореєстрації в громаді. Зазначивши, що це є актуальним питанням. А також зауважив, що є потреба у пандусах і велосипедних стоянках як у с. Шестовиці, так і громади зокрема. Та велику потребу має школа в сучасному обладнанні для харчування школярів. Згідно розпорядження, усі діти на деокупованих територіях вважаються як діти війни і вони мають отримувати безкоштовне харчування.

Андрій Головач подякував Голові НРЖУ за міні-пекарню, оскільки діти тепер мають можливість вживати хлібо-булочні вироби.

Загалом НРЖУ вже виконали декілька проєктів. Зокрема в с. Шестовиці створили групи волонтерів здоров’я та Центр взаємодопомоги та розвитку села й етнографічний музей.

Голова Михайло-Коцюбинської територіальної громади Ніна Ворох подякувала НРЖУ за наданий проєкт (який ще не підтриманий) щодо зариблення озер.

Також звернула увагу на потребу в пандусах та велосипедних стоянках. А також про надзвичайну потребу про можливість простору спілкування в селі Москалі, де знаходиться Музей старожитностей Юрія Дахна.

Голова Чернігівської районної ради Тетяна Кузнецова-Молодчая висловила подяку за спільну роботу, що продовжується роками, за те, що можемо планувати і виконувати активності.

При цьому зазначила, що немає потреби у великій кількості тренінгів, а переважно потрібно зосередитись на майстер-класах. А також підтримала пропозицію щодо пандусів та велостоянок.

Громадська спілка «Національна Рада Жінок України» провела зустріч в рамках реалізації Проєкту «Активізація сільських громад звільнених/деокупованих територій» за результатами конкурсу проєктів «Посилення громадської участі в процесах раннього відновлення на звільнених територіяхя», що виконується відповідно до грантової угоди між Фондом «Партнерство за сильну Україну» (Кімонікс) та Громадською організацією «Ініціативний центр сприяння активності та розвитку громадського почину «Єднання».

 

Прочитано 22 разів

Останні матеріали

трав. 02, 2024 79

Координаторка Проєкту НРЖУ у Седневі

#ПроєктНРЖУ ІСАР Єднання #IsarEdnannia 1 травня 2024 року Координаторка Проєкту НРЖУ Алла…
трав. 02, 2024 84

Культурно-освітньому центру Седнева - бути!

#ПроєктНРЖУ ІСАР Єднання #IsarEdnannia У селищі Седнів Седнівської територіальної громади…
трав. 01, 2024 99

Участь Голови НРЖУ в Форумі ООН

1 травня 2024 року відбувся Форум ООН «Дослідження сімейної політики та народонаселення…
квіт. 24, 2024 250

Через мистецтво до єдності

За декілька хвилин ця неймовірна жінка створила незвичний вінок із тюльпанів та нарцисів…

Вісник Національної ради жінок України