Неділя, 21 квітня 2024 17:51

Презентація Голови НРЖУ на Асамблеї в Манілі

 

Голова Національної Ради Жінок України, Віце-прем’єрка Міжнародної Ради Жінок України Людмила Порохняк-Гановська взяла участь в Асамблеї Міжнародної Ради Жінок, що проходила в місті Маніла (Філіппіни) з 6 по 9 листопада 2023 року.

У свої презентації Голова НРЖУ Людмила Порохняк-Гановська озвучила питання, з якими сьогодні стикаються українські жінки, зокрема сільські. Скажімо, під час війни кількість жінок в лавах збройних сил подвоїлася. Наші найсміливіші молоді жінки надають медичну допомогу на полі бою та в госпіталях.

Ще одним питанням стало проведення з грудня 2022 тренінгів з екології, де обговорювали токсичність нафтових компонентів і важких солів металів, які є забруднювачами ґрунту, води і продуктів харчування. На прикладі села Шестовиця, що за 18 км. від Чернігова для дослідження було обрано окупований російськими військами з 28 лютого по 31 березня (близько 600 одиниць військової техніки в селі – танки, БТР, гармати). Було заблоковано всі вулиці села, двори та городи технікою, вийшли з ладу огорожі. Російські військові займалися мародерством, пограбували та знищили всю техніку в селі, розстріляли людей, які намагалися евакуюватися. З початку березня село залишився без світла, газу та води. Росіяни вкрали всі ковдри і більшість теплого одягу. У село не завозили продукти – люди голодували, ділилися між собою продуктами. Із 420 хат 96 були зруйновано. Російські військові залишили замінований ліс і поля.

В с. Шестовиця було створено Центр взаємодопомоги та розвитку села.

Національна Рада Жінок Тайваню надала нам матеріальну допомогу, так в Центрі є знак з позначкою «З підтримку Тайваню Жіноча рада». Ми створили санітарно-гігієнічну кімнату та соціальну комірчину в центрі села Шестовиця. Представниці НРЖУ відвідали село 18 разів, привозили гуманітарну допомогу. Крім того, за кошти жінок з Тайвань, купили обладнання для міні-пекарні, щоб на селяни вміли пекти соціальний хліб.

 

Прочитано 20 разів

Останні матеріали

трав. 05, 2024 6

Об’єднання через мистецтво

Моє перше знайомство з Головою Національної Ради Жінок України Людмилою…
трав. 05, 2024 19

Голові Національної Ради Жінок України

Голові Національної Ради Жінок України Людмилі Порохняк-Гановській Шановна Людмило…
трав. 02, 2024 99

Координаторка Проєкту НРЖУ у Седневі

#ПроєктНРЖУ ІСАР Єднання #IsarEdnannia 1 травня 2024 року Координаторка Проєкту НРЖУ Алла…
трав. 02, 2024 105

Культурно-освітньому центру Седнева - бути!

#ПроєктНРЖУ ІСАР Єднання #IsarEdnannia У селищі Седнів Седнівської територіальної громади…

Вісник Національної ради жінок України