Неділя, 21 квітня 2024 17:29

Дивосвіт Трипілля

 

      1 листопада 2023 р. у Київському професійному коледжі з посиленої військовою та фізичною підготовкою відбувся захід до 130-річчя відкриття Трипільської культури. З основною доповіддю виступав академік, археолог, історик, дослідник, письменник, автор численних науково-історичних книг про Трипілля Юрій Шилов.

      Під час заходу відбулась виставка Голови ГО «ВГО «Поступ жінок-мироносиць» Зої Ружин.

На честь 130-річчя відкриття Вікентієм Хвойкою древньої цивілізації – Трипільської культури на території України відбулися заходи як в Україні, так і за кордоном.

      На одному із таких заходів побувала й Голова Національної Ради Жінок України Людмила Порохняк-Гановська.

      Цьогоріч в столиці Португалії Лісабоні група «Дивосвіт Трипілля» на чолі з Галиною Щербань організувала Defile de moda на честь 130-річчя відкриття Вікентієм Хвойкою древньої цивілізації – Трипільської культури на території України.

     Вечір показ моделей вбрання за мотивами Трипільських символів демонструвала авторка – дизайнерка одягу Галина Щербань. В моделях було використано тканини, створені в гамі кольорів древніх покладів глини на Київщині за ідеєю вченої-мисткині – реконструкторки Людмили Смолякової (Київ).

     Прості, але такі незвичайні форми, реконструйовані прикраси та орнаменти перенесли нас на тисячі років в глибину віків до наших талановитих пращурів, які були фундаментом багатьох більш пізніх цивілізацій.

      Голова НРЖУ Людмила Порохняк-Гановська за поширення інформації в Європі стосовно історичного минулого України шляхом організації заходів в Португалії, в тому числі в створенні моделей одягу та ідею відео «Минуле пливе в прийдешнє» нагородила Галину Щербань Золотим орденом НРЖУ «Поступ миру та любові».

     А зовсім недавно Голова НРЖУ Людмила Порохняк-Гановська виступила на Асамблеї СФУЖО, що проходила 15.10.2023 в Перемишлі, в одязі з Трипільськими мотивами. Авторка туніки з Трипільськими мотивами Людмила Внучкова, членкиня Київської організації Національної спілки художників України. Майстриня в галузі декоративно-прикладного мистецтва (художній текстиль).

Прочитано 16 разів

Останні матеріали

трав. 02, 2024 56

Координаторка Проєкту НРЖУ у Седневі

#ПроєктНРЖУ ІСАР Єднання #IsarEdnannia 1 травня 2024 року Координаторка Проєкту НРЖУ Алла…
трав. 02, 2024 62

Культурно-освітньому центру Седнева - бути!

#ПроєктНРЖУ ІСАР Єднання #IsarEdnannia У селищі Седнів Седнівської територіальної громади…
трав. 01, 2024 75

Участь Голови НРЖУ в Форумі ООН

1 травня 2024 року відбувся Форум ООН «Дослідження сімейної політики та народонаселення…
квіт. 24, 2024 228

Через мистецтво до єдності

За декілька хвилин ця неймовірна жінка створила незвичний вінок із тюльпанів та нарцисів…

Вісник Національної ради жінок України