Неділя, 21 квітня 2024 17:21

Асамблея «Українка у світі»

У жовтні 2023 року у місті Перемишлі (Польща) відбувся ХІІ КОНГРЕС СВІТОВОЇ ФЕДЕРАЦІЇ УКРАЇНСЬКИХ ЖІНОЧИХ ОРГАНІЗАЦІЙ (СФУЖО) та урочисте відзначення 75-річчя ФЕДЕРАЦІЇ. У рамках XII Конґресу СФУЖО пройшла ДРУГА МІЖНАРОДНА АСАМБЛЕЯ «Українка у світі: об'єднані любов'ю до України – для її перемоги та відновлення».

      Світова Федерація Українських Жіночих Організацій об’єднує українські жіночі організації із 33 країн світу. На ювілейний конгрес приїхали українки з 32 країн. СФУЖО є однією з небагатьох організацій, що має представництво в ООН та достойно представляє там українські інтереси, а особливо тепер, просуваючи там низку питань на підтримку України. Місію СФУЖО можна визначити як – єдність всіх національних сил, відстоювання інтересів України, репрезентація жіноцтва у світі та координація їхньої діяльності. Об’єднувати, захищати й просувати. Жіночі організації в діаспорі переживають новий розквіт активності та інноваційності. Їхні зусилля спрямовані на прискорення перемоги України та звільнення українських територій, збереження життів військових та цивільних громадян, покращення умов життя жінок та на побудову рівного та інклюзивного суспільства. Ця нова хвиля повоєнного жіночого активізму є надійним джерелом натхнення для всіх жіночих організацій, хто прагне зберегти українську ідентичність, культуру, освіту та назавжди закінчити з російською агресією та її загрозою світу. Українські жінки виявилися справжніми лідерами й героями, які не лише підтримують свою країну, але й сприяють створенню нового життя та надії під час найбільших випробувань.

    Робота XII Конґресу СФУЖО та Асамблеї «Українка у світі», розпочалася із Божого благословення в Архикатедральному соборі Святого Івана Хрестителя (Перемишль). Делегацію України очолювала Голова Національної Ради Жінок України Людмила Порохняк-Гановська. На урочистому засіданні вперше пролунав гімн СФУЖО, створений на вірші Зої Ружин, музика Світлани Садовенко у виконанні Лесі Королик.

     У рамках ХII Конґресу СФУЖО з нагоди 75-ліття організації відбувся І Круглий стіл «Співпраця з партнерами як запорука спільного успіху».

Прочитано 20 разів

Останні матеріали

трав. 02, 2024 57

Координаторка Проєкту НРЖУ у Седневі

#ПроєктНРЖУ ІСАР Єднання #IsarEdnannia 1 травня 2024 року Координаторка Проєкту НРЖУ Алла…
трав. 02, 2024 63

Культурно-освітньому центру Седнева - бути!

#ПроєктНРЖУ ІСАР Єднання #IsarEdnannia У селищі Седнів Седнівської територіальної громади…
трав. 01, 2024 76

Участь Голови НРЖУ в Форумі ООН

1 травня 2024 року відбувся Форум ООН «Дослідження сімейної політики та народонаселення…
квіт. 24, 2024 229

Через мистецтво до єдності

За декілька хвилин ця неймовірна жінка створила незвичний вінок із тюльпанів та нарцисів…

Вісник Національної ради жінок України