Вівторок, 01 червня 2021 16:34

До Дня захисту дітей

В приміщенні Спілки письменників України відбувся захід до Дня захисту дітей в лоні 150-річчя від Дня народження Лесі Українки. Організатор голова ГО «ВО «Поступ жінок-мироносиць», член Правління Національної Ради Жінок України Зоя Ружин. Розпочався захід піснею «Україна є, Україна буде!» (сл. Зої Ружин; муз. Ростислава Демчишина) в урочистому виконанні відомої співачки Анни Солоничної. З сердечною молитвою за дітей звершив промову отець, капелан Юрій Парфанюк з Вишнівського благочиння ПЦУ, яка завершилась освяченням присутніх в залі.

Цього дня чарував присутніх красою української пісні Зразковий театр пісні «Ладоньки» під керівництвом заслуженого діяча мистецтв України Світлани Садовенко. А діти, немов квітник української нації сяяли красою! Гарно пролунав виступ вірменської дівчинки Вікторії Кравченко-Бабаян.

Присутні на заході ознайомились з виставкою знаної мисткині Марини Саркісян, видатного ікономаляра Олександра Охапкіна,  автентичних рушників Зої Ружин, вишитих хусток Ольги Філатової, вінків Міли Ведеєвої. Потужно звучали слова Заслуженої артистки Грузії і України Іванни Котяш-Елердашвілі та полковника Національної гвардії України Давида Чубінашвілі, які передали вітання від грузинського народу. Саме із Грузії Леся Українка відійшла у вічність… (12 років жила в Телаві і 2 роки в Сурамі).

У рамках святкування Дня захисту дітей, діти Зразкового театру пісні «Ладоньки» від усіх присутніх в залі, від усієї України, яка пишається здобутками Ольги Лящук, вручили НАЙСИЛЬНІШІЙ ЖІНЦІ ПЛАНЕТИ запашний коровай, в якому любов всього українського народу.

Вітання на адресу дітей лунали й від МГО «Земляцтво Придніпровя» (голова Леонід Костюченко), Спілки жінок міста Києва (голова Лідія Москаленко), Спілки офіцерів України (Почесний голова Євген Лупаков), Обласної Київської організації «Жіноча громада» (голова Тамара Бігун), Козацтва України. Членкиня Правління Національної Ради жінок України, (яку очолює Людмила Порохняк-Гановська), Тетяна Тарасова подарувала від НРЖУ солодощі дітям, також від кондитерського дому Моко передали унікальний торт із зображенням шахів, а голова Спілки кібер-шахової федерації Олександр Скоріков передав дітям жовто-блакитні кульки під захоплені вигуки малечі! Вітання до Дня захисту дітей передано від Київського професійного коледжу з посиленої фізичної та військової підготовки (директор Василь Петрович) Військового інституту (начальник з виховної роботи полковник Сергій Мотика).

 

 

 

 

Прочитано 165 разів

Галерея зображень

Останні матеріали

квіт. 24, 2024 5

Через мистецтво до єдності

За декілька хвилин ця неймовірна жінка створила незвичний вінок із тюльпанів та нарцисів…
квіт. 24, 2024 11

Засідання робочої групи

В той момент, коли ICAP Єднання на сторінці у Фейсбуці вітало переможців конкурсу грантів…
квіт. 22, 2024 57

Концерт-присвята: «Чарівна Квітка України»

20 квітня 2024 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбувся…
квіт. 22, 2024 58

Інтерв’ю Українському радіо. Чернігів

17 квітня 2024 року лідерки НРЖУ Людмила Порохняк-Гановська, Зоя Ружин, Алла Клименко у…

Вісник Національної ради жінок України