Вівторок, 01 червня 2021 10:02

Участь Голови НРЖУ в роботі Круглого столу

21 травня Голова Національної Ради Жінок України Людмила Порохняк-Гановська взяла участь у роботі  Круглого столу, організований Міністерством охорони здоровя та Урядовою уповноваженою з питань ґендерної політики «Актуальні питання ґендерного підходу в сфері охорони здоровя».

«Про ґендерні проблеми жінок-медиків і жінок-пацієнтів» такою була тема виступу Голови НРЖУ Людмили Порохняк-Гановської. Людмила Андріївна у своєму виступі акцентувала увагу на двох групах жінок-медиків: медичних сестер і санітарок. Перш за все про роботу санітарок. У всьому світі є належне обладнання, щоб полегшити їхню роботу, бо це надто важка робота. Це той пласт на який практично не звертається увага. Тому жіночі громадські організації за участю представників державних органів до дня медичної сестри провели онлайн-конференцію, на якому прийняли Звернення до органів центральної державної влади з метою підвищення соціальних стандартів медичним сестрам. Зокрема:

до депутатів Верховної Ради України:

Підвищити соціальні стандарти забезпечення медичних сестер та статусу медичної сестри, надавши їм субʼєктності. Прийняти необхідні закони, що стануть поштовхом для створення лікарень та відділень медсестринського догляду, для започаткування наукових розробок в медсестринстві з можливістю отримання ступеня кандидата та доктора наук.

до Кабінету Міністрів України та Міністерства охорони здоровʼя:

В найкоротші терміни здійснити реформування медсестринської галузі, підвищити оплату праці медсестрам, гарантувати їх страхування та належні умови праці, розпочати видачу ліцензій на приватну практику, забезпечити навчання медсестер з розширеними повноваженнями – медсестер-менеджерів, реабілітологів.

до Міністерства Освіти та Науки України:

-  Включити до переліку наукових спеціальностей за галузями науки, відповідно до яких присуджуються наукові ступені кандидата наук і доктора наук спеціальність Медсестринська справа шифр 14 Медичні науки.

до органів місцевого самоврядування:

Заохочувати та підтримувати лідерів медсестринського руху, запобігати вигорянню фахівців, організувати менторську підтримку молодим медсестрам, створювати умови для перепрофілювання неперспективних лікувальних закладів в лікарні медсестринського догляду.

 

 

Прочитано 31 разів

Останні матеріали

черв. 28, 2021 94

З 25-РІЧНИЦЕЮ КОНСТИТУЦІЇ ДЕРЖАВИ УКРАЇНИ

Пригадується День прийняття Конституції України. Міжнародна організація «Жіноча Громада»…
черв. 19, 2021 90

20 червня – День медичного працівника

 20 червня в Україні 27 рік поспіль відзначають День медичного працівника. День медика…
черв. 16, 2021 98

У столиці нагородили знавців і дослідників шевченкового слова

У Києві, в затишній, теплій атмосфері представники журі Міжнародного проєкту-конкурсу…
черв. 16, 2021 100

Підсумкова конференція VI Міжнародного проєкту-конкурсу «Тарас Шевченко єднає народи»

14.06.2021 року відбулася підсумкова конференція VI Міжнародного проєкту-конкурсу «Тарас…

Вісник Національної ради жінок України