Понеділок, 08 березня 2021 08:35

Спільна ЗАЯВА СФУЖО ТА НРЖУ

8 березня 2021 р.

 

СПІЛЬНА ЗАЯВА СФУЖО ТА НРЖУ

до Міжнародного дня боротьби за права жінок

 і міжнародний мир

 

Світова Федерація Українських Жіночих Організації (СФУЖО)  та Національна Рада Жінок України (НРЖУ) вшановують Міжнародний день боротьби за права жінок і міжнародний мир. Цей день - про права та рівність у суспільстві, про повагу, про гідність, про закон, про мир у всьому світі, а не виключно про квіти, весну і красивих жінок, як це упродовж десятиліть нав’язувала радянська ідеологія.

 

СФУЖО та НРЖУ - унікальні інституції в діаспорі та Україні, які тісно співпрацюють в захисті прав жінок і  в боротьбі за мир, зокрема й через представництво СФУЖО при ООН. СФУЖО та НРЖУ відстоюють рівні права для жінок і чоловіків, адже гендерна рівність та повага до кожної людини, незалежно від статі, - це передумова здорового і успішного суспільства.

 

Вільні жінки-українки як в Україні, так і за її межами, докладають зусиль до розбудови України як сучасної, демократичної, європейської держави. Українська жінка бере активну участь у всіх сферах життя: у суспільстві, у громадській діяльності, у політиці, державному будівництві та у захисті України на фронті. Жінка - це воїн, доброволець, захисниця, мама, адвокат, політик, митець, вчитель, інженер, архітектор, пілот, астронавт, водій...  Жінка може бути, ким вона хоче та якою вона хоче бути. Закон, держава та суспільство мають це гарантувати та забезпечити. 

 

Дякуємо сьогодні всім, хто бореться і підтримує боротьбу за рівні права та мир. Схиляємо голови перед воїнами-захисницями, які нарівні з чоловіками виконують надскладний обов'язок - захист України від російського агресора, звільнення окупованих територій та відновлення територіальної цілісності України.

 

 

 

Прочитано 126 разів

Останні матеріали

трав. 02, 2024 30

Координаторка Проєкту НРЖУ у Седневі

#ПроєктНРЖУ ІСАР Єднання #IsarEdnannia 1 травня 2024 року Координаторка Проєкту НРЖУ Алла…
трав. 02, 2024 39

Культурно-освітньому центру Седнева - бути!

#ПроєктНРЖУ ІСАР Єднання #IsarEdnannia У селищі Седнів Седнівської територіальної громади…
трав. 01, 2024 52

Участь Голови НРЖУ в Форумі ООН

1 травня 2024 року відбувся Форум ООН «Дослідження сімейної політики та народонаселення…
квіт. 24, 2024 206

Через мистецтво до єдності

За декілька хвилин ця неймовірна жінка створила незвичний вінок із тюльпанів та нарцисів…

Вісник Національної ради жінок України