Субота, 09 січня 2021 08:43

СФУЖО співпрацює з Національною Радою Жінок України

СФУЖО співпрацює з Національною Радою Жінок України над розгортанням діяльності з протидії насильству в українських родинах в Україні та в діаспорі під час кризових ситуацій. Аналіз домашнього насильства може дозволити чіткіше визначити його причину (безкарність для кривдника, віктимна поведінка, жертви економічних негараздів, брак особистого простору, зловживання алкоголем, наркотиками тощо).

Діяльність робочої групи передбачатиме зокрема поширення та опрацювання анкетних даних для визначення видів насильства (фізичне, психологічне, економічне, сексуальне), категорій постраждалих та (жінка, чоловік, діти, старші члени родини) та типів родин за статусом перебування в країнах світу. Висновки досліджень дозволять відшукати кращі практики протидії насильству, зокрема  через вплив церкви, шкільне та табірне виховання дітей, культурні програми та притягання уваги громадських організацій тощо. 

Національна Рада Жінок України за підтримки програми МАТРА Посольства Королівства Нідерландів в Україні вже провела соціологічне дослідження в Україні щодо впливу карантинних обмежень під час пандемії Covid-19  на розповсюдженість домашнього насильства в різних типах українських родин (в тому числі багатодітні родини, одинокі вдови, сімʼї воїнів АТО тощо).

 

Прочитано 178 разів
Детальніше в цій категорії: « З Різдвом! Дякуємо за співпрацю »

Останні матеріали

квіт. 24, 2024 19

Через мистецтво до єдності

За декілька хвилин ця неймовірна жінка створила незвичний вінок із тюльпанів та нарцисів…
квіт. 24, 2024 25

Засідання робочої групи

В той момент, коли ICAP Єднання на сторінці у Фейсбуці вітало переможців конкурсу грантів…
квіт. 22, 2024 70

Концерт-присвята: «Чарівна Квітка України»

20 квітня 2024 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбувся…
квіт. 22, 2024 72

Інтерв’ю Українському радіо. Чернігів

17 квітня 2024 року лідерки НРЖУ Людмила Порохняк-Гановська, Зоя Ружин, Алла Клименко у…

Вісник Національної ради жінок України