Середа, 19 серпня 2020 12:08

Мультидисциплінарний тренінг у смт Гончарівське

#СемінарТренінг

#Посольство_Королівства_Нідерландів_в_Україні

#Ні_домашньому_насильству

 18 серпня 2020 для Гончарівської територіальної громади (Чернігівський район) відбувся мультидисциплінарний тренінг «Доступ до верховенства права осіб, які постраждали від насильства» – проєкт Національної Ради Жінок України за підтримки програми МАТРА Посольства Королівства Нідерландів в Україні.

Як зазначила Голова Національної Ради Жінок України Людмила Порохняк-Гановська при відкритті заходу, участь у даному тренінгу дасть можливість учасникам не лише відрізнити конфлікт від домашнього насильства. Актуальність цієї теми обумовлена новелами законодавства – прийняттям Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» та  численних підзаконних актів на його виконання. Власне, на цих питаннях і на дієвій роботі Координаційної ради та координаційних груп в селах й побудували свою роботу тренерки Лідія Козуб – голова комітету «Соціальні питання та протидія дискримінації» Національної Ради жінок України та Надія Комарова – кандидат економічних наук, вчений секретар Державного інституту сімейної та молодіжної політики.

На конкретних прикладах учасники з смт Гончарівське, с. Жеведь, Слабин, Смолин, Козерог (представники адміністрацій, поліції, педагоги, медики, психологи, соціальні працівники, волонтери) напрацювали дієві інструменти щодо надання професійної як правничої, так і психологічної допомоги постраждалим особам від домашнього насильства. Також обговорили результати анкетування експертів та населення Чернігівщини, яке проводилось в рамках виконання проєкту під час карантинних обмежень в країні.

Учасники тренінгу отримали спеціально виготовлені стенди «Домашнє насильство - це злочин, а не любов» та велику кількість роздаткових інформаційних матеріалів щодо запобігання та протидії насильству.

 

 

Прочитано 107 разів

Останні матеріали

черв. 28, 2021 108

З 25-РІЧНИЦЕЮ КОНСТИТУЦІЇ ДЕРЖАВИ УКРАЇНИ

Пригадується День прийняття Конституції України. Міжнародна організація «Жіноча Громада»…
черв. 19, 2021 103

20 червня – День медичного працівника

 20 червня в Україні 27 рік поспіль відзначають День медичного працівника. День медика…
черв. 16, 2021 111

У столиці нагородили знавців і дослідників шевченкового слова

У Києві, в затишній, теплій атмосфері представники журі Міжнародного проєкту-конкурсу…
черв. 16, 2021 115

Підсумкова конференція VI Міжнародного проєкту-конкурсу «Тарас Шевченко єднає народи»

14.06.2021 року відбулася підсумкова конференція VI Міжнародного проєкту-конкурсу «Тарас…

Вісник Національної ради жінок України