П'ятниця, 24 липня 2020 16:22

За підтримки програми МАТРА

 

За підтримки програми МАТРА

Надання допомоги особам, які постраждали від насильства, про роботу координаційних рад та координаційних груп на місцевому рівні (органів місцевого самоврядування, сільських, селищних рад та об’єднаних територіальних громад) з попередження домашнього насильства – такий основний меседж семінар-тренінгу «Доступ до верховенства права осіб, які постраждали від насильства», що відбувся на Черкащині, у смт Драбів та с. Шевченкове. Проєкт Національної Ради жінок України здійснюється за підтримки програми МАТРА Посольства Королівства Нідерландів в Україні.

Розпочався захід піснею «Керелівко моя» на слова З.Ружин, що стала своєрідним гімном села Шевченкове. Власне, про роботу НРЖУ у різноманітних проєктах озвучили голова Національної Ради Жінок України, доктор медичних наук, професор Людмила Порохняк-Гановська та Зоя Ружин, заслужений працівник культури України, голова Всеукраїнського ГО «Поступ жінок-мироносиць».

Лідія Козуб, голова комітету «Соціальні питання та протидія дискримінації» НРЖУ детально зупинилась на взаємодії суб’єктів у сфері запобігання та протидії насильству та діяльність місцевих органів виконавчої влади, до повноважень яких належить здійснення заходів у сфері запобігання та протидії насильству.

Надія Комарова, кандидат економічних наук, вчений секретар Державного інституту сімейної та молодіжної політики озвучила результати соціологічних опитувань стосовно домашнього насильства під час карантину.

 Алла Новікова, учасниця мережі «Регіонет», експертка з розвитку територіальних громад, фасилітаторка Британської Ради в Україні зі власного досвіду поділилась як громадам домашнє насильство та залучати кошти для своєї діяльності.

Учасники заходу отримали методичні рекомендації та плакати з попередження домашнього насильства, а ОТГ – стенди, у яких вміщена інформація з протидії домашньому насильству.

 Проєкт Національної Ради жінок України проводиться за підтримки програми МАТРА Посольства Королівства Нідерландів в Україні.

 

 

 

 

 

 

Прочитано 322 разів

Останні матеріали

квіт. 22, 2024 27

Концерт-присвята: «Чарівна Квітка України»

20 квітня 2024 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбувся…
квіт. 22, 2024 28

Інтерв’ю Українському радіо. Чернігів

17 квітня 2024 року лідерки НРЖУ Людмила Порохняк-Гановська, Зоя Ружин, Алла Клименко у…
квіт. 22, 2024 9

Майстер-клас Зої Ружин

16 квітня 2024 року в Центральній бібліотеці ім. М.М. Коцюбинського міста Чернігова…
квіт. 22, 2024 5

Майстер-клас української мисткині

16 квітня 2024 року в Киїнському ліцеї імені Костянтина Светенка відбувся майстер-клас…

Вісник Національної ради жінок України