Вівторок, 23 червня 2020 12:34

Вдови за мир через демократію


ВДОВИ ЗА МИР ЧЕРЕЗ ДЕМОКРАТІЮ

До Міжнародного дня вдів

Шановні партнери, друзі та прихильники з України! 

Президент WPD Маргарет Оуен  із задоволенням додає заяву "Вдови за мир через демократію (WPD)", щодо відзначення Міжнародного дня вдів 2020 року.

 Будь ласка, підтримайте «Вдови за мир через демократію»  та допоможіть нам підвищити поінформованість щодо проблем вдів у всьому світі, широко розповсюджуючи цю заяву на всіх ваших каналах, щоб надати їй гласності.

 В 2015 році в світі налічувалось приблизно в 258 мільйонів вдів, тепер їх набагато більше через конфлікти, Covid-19 та пов'язані з цим наслідки для здоров'я в усьому світі. Вдови були в основному небаченимини, непідтримуваними, дискримінаційними  в наших суспільствах. Таким чином, WPD та її партнери по всьому світу схвалюють те, що Жінки ООН визнають Міжнародний день вдів 2020 року словами: «ми визнаємо вдів у всьому їхньому різноманітті та визнаємо необхідність їх повноцінного та наочного інтегрування в нашу роботу щодо ґендерної рівності, щоб ми вплинули на їх цикли бідності та негараздів і гарантуємо, що всі вдови зможуть користуватися повною мірою своїми правами людини». WPD також із задоволенням повідомляє про публікацію свого новаторського звіту про вдови у всьому світі. Наш звіт містить детальні приклади з Афганістану, Бангладеш, Боснії та Герцеговини, Колумбії, Демократичної Республіки Конго, Індії, Іраку, Кенії, Косово, М'янми, Непалу, Нігерії та Пакистану, які становлять контакти WPD з більш ніж 100 організаціями. 

Ці випадки демонструють нагальну потребу в діях міжнародних, національних та регіональних законодавців і підтримують заклик WPD до незалежного експерта з питань вдів та Загальну рекомендацію CEDAW щодо вдів. Розроблені як ресурс для CEDAW, агентств Організації Об'єднаних Націй, держав-членів, громадських організацій, державних та місцевих організацій, які потребують ознайомлення з дискримінацією, яку зазнають вдови та як захистити їх права, детальні висновки WPD представляють тривожну картину стигми, дискримінації та зловживань щодо вдів різного віку, що відбувається в широкому спектрі культур, релігій, етнічних груп та регіонів у всьому світі. Вдови, які страждають через позбавлення майна та зловживання, змушені терпіти бідність та знедолення; часто вони є виключені із соціального захисту та доступу до основних послуг та житла. Жебрацтво, проституція, дитяча праця, вилучення дітей з освіти та дострокові або примусові шлюби їхніх дітей є наслідками крайньої бідності, що, в свою чергу, є причиною дискримінації наступних поколінь, що виростають у неблагополуччі та бідності. 

WPD закликає негайно діяти з цих питань для прогресу та реалізації прав жінок. Це є більш актуальним, ніж будь-коли, через безпрецедентне збільшення кількості вдів через збройні конфлікти, міграцію, стихійні лиха, шлюб дітей зі старшими чоловіками та Ковід -19. Робота над досьє триває. Партнери WPD продовжують свою важливу роботу з підвищення обізнаності, протидії дискримінації та руйнування стін тиші та невидимості щодо вдівства. Ми запрошуємо всіх підтримати наші зусилля. Зі слів президента WPD, Маргарет Оуен: «Ми вітаємо всі приклади подолання дискримінації щодо вдівства, щоб, маючи сили CEDAW їх підтримувати, вдови скрізь могли з нетерпінням чекати життя без страху, насолоджуючись розширенням можливостей та рівності, справедливості та миру»

2020 statement of Widows for Peace through Democracy (WPD) for International Widows Day

Прочитано 196 разів

Останні матеріали

черв. 28, 2021 92

З 25-РІЧНИЦЕЮ КОНСТИТУЦІЇ ДЕРЖАВИ УКРАЇНИ

Пригадується День прийняття Конституції України. Міжнародна організація «Жіноча Громада»…
черв. 19, 2021 88

20 червня – День медичного працівника

 20 червня в Україні 27 рік поспіль відзначають День медичного працівника. День медика…
черв. 16, 2021 96

У столиці нагородили знавців і дослідників шевченкового слова

У Києві, в затишній, теплій атмосфері представники журі Міжнародного проєкту-конкурсу…
черв. 16, 2021 98

Підсумкова конференція VI Міжнародного проєкту-конкурсу «Тарас Шевченко єднає народи»

14.06.2021 року відбулася підсумкова конференція VI Міжнародного проєкту-конкурсу «Тарас…

Вісник Національної ради жінок України