Середа, 15 квітня 2020 13:38

Шановні Членкині / Члени Жіночих, Феміністичних та Міжнародних організацій!

 

23, Софійська вул., oф.12, Kиїв, Україна 01001, Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.,tel.+380504438100

Шановні Членкині / Члени Жіночих, Феміністичних та Міжнародних організацій!

Нас надихнув результат нашої з вами самоорганізації по підготовці та адвокації Національного Паралельного звіту з виконання Україною Пекінської декларації та Платформи дій +25 “Пекін +25”. За короткий час ми змогли створити Звіт українською та англійською мовами та провести його обговорення на Національному (Київ, 20.08. 2019 — Національні Консультації в офісі Уповноваженої Верховної Ради України з прав людини) та Міжнародному рівні (Львів, 31.08-1.09.2019 — Річні наради СФУЖО, 27 країн; Женева, 27.10.2019 — Генеральна Асамблея Європейського Центру Міжнародної Ради Жінок; 28.10.2019 -  NGO Forum, 29-30.10.2019 UNECE Session).

На CSW64/NY (яка відбулась в скороченому варіанті через COVID-19) було направлено Statement (заяву) за нашим Паралельним звітом, підготовану СФУЖО як організацією з консультативним статусом при Економічному і соціальному комітеті ООН.

2017 року Український уряд звітував Комітетові ООН про виконання  Конвенції з ліквідації дискримінації щодо жінок. Неурядовими організаціями  було підготовлено 12 паралельних звітів по СEDAW, що не дозволило сконцентрувати позицію українських жіночих громадських організацій і викликало щирий подив світової спільноти. Урядові та законодавчі органи, судова влада та міжнародні установи впроваджують рекомендації Комітету ООН. Через рік після обговорення Державного та паралельних звітів в Женеві ми ініціювали моніторинг виконання зауважень до держави Україна, і провели прес-конференцію з результатів моніторингу (link https://www.youtube.com/watch?v=QyzedFADhkc ), започаткувавши Моніторингову групу громадських організацій з виконання «жіночої» Конвенції ООН: CEDAW in Ukraine – NGOs Monitoring Group.

Ми, представниці Національної Ради Жінок України, Київського інституту ґендерних досліджень, Жіночого Консорціуму України, Інформаційно-консультаційного жіночого центру та Світової Федерації Українських Жіночих Організацій повідомляємо, що об’єднуємо зусилля задля підготовки написання та адвокації IX Періодичного звіту громадських організацій за Конвенцією CEDAW.

 

Наша та колежанок діяльність вже включила підготовку питань до  уряду, які були розглянуті на пре-сесії Комітету ООН з ліквідації дискримінації щодо жінок (Женева, 3 березня ц.р.) й були враховані Комітетом та направлені Уряду України (лінк: https://www.undocs.org/en/CEDAW/C/UKR/QPR/9).
Найближчим часом ми проведемо спільну прес конференцію з заявою про цей намір.

Цим листом ми звертаємось до жіночих, феміністичних, міжнародних організацій та громадських активісток/активістів із пропозицією та проханням – долучитись до аналізу виконання Україною зауважень Комітету ООН, та надати своїх представниць до нашої Моніторингової групи.

Лише наша спільна чітка громадянська позиція дозволить здійснити  обʼєктивний аналіз і контроль за діями влади та надати спільно з міжнародними організаціями реальну допомогу в питанні дотримання прав та недискримінації жінок, у побудові справжнього громадянського суспільства

 

Людмила Порохняк-Гановська,
Голова Національної Ради Жінок України
Віце-президентка Європейського Центру Міжнародної Ради Жінок

Прочитано 386 разів

Останні матеріали

черв. 28, 2021 86

З 25-РІЧНИЦЕЮ КОНСТИТУЦІЇ ДЕРЖАВИ УКРАЇНИ

Пригадується День прийняття Конституції України. Міжнародна організація «Жіноча Громада»…
черв. 19, 2021 82

20 червня – День медичного працівника

 20 червня в Україні 27 рік поспіль відзначають День медичного працівника. День медика…
черв. 16, 2021 90

У столиці нагородили знавців і дослідників шевченкового слова

У Києві, в затишній, теплій атмосфері представники журі Міжнародного проєкту-конкурсу…
черв. 16, 2021 92

Підсумкова конференція VI Міжнародного проєкту-конкурсу «Тарас Шевченко єднає народи»

14.06.2021 року відбулася підсумкова конференція VI Міжнародного проєкту-конкурсу «Тарас…

Вісник Національної ради жінок України