СТОРІНКИ ІСТОРІЇ

Історична назва Національної Ради Жінок України (НРЖУ) – Українська Національна Рада, яка була створена 1920 року в Кам’янці-Подільському з ініціативи видатних українок – громадських діячів Людмили Черняхівської-Старицької, Софії Русової, Марії Грушевської.

Організація заснована 1920 року

Першою головою Президії Української Національної Ради, на короткий термін, була обрана Марія Грушевська, а другий склад очолила Софія Русова. Заступницями були обрані Константина Малицька, Марія Грушевська, Зінаїда Мірна, Людмила Черняхівська-Старицька, скарбником – Мілена Рудницька, секретарями Олена Залізняк і Надія Суровцева.

  • .

    1999

    Рік заснування

  • .

    300 000

    Членів

  • .

    18

    Організацій

КЕРІВНИЙ СКЛАД

ПИТАННЯ

Головними статутними завданнями НРЖУ є захист прав та інтересів своїх членів, об’єднання зусиль жіночих громадських організацій та узгодження їх дій для розбудови відкритого громадянського суспільства, підтримка ініціатив на підвищення ролі і статусу жінок у всіх сферах життєдіяльності суспільства на принципах гендерної рівності, сприяння творенню демократичної правової та соціально-орієнтованої держави, сприяння утвердженню гендерної демократії.
Особливу увагу вирішено приділяти розв’язанню проблем виховання дітей та підлітків, об’єднанню зусиль для попередження дитячої злочинності та безпритульності, посиленню співпраці з органами виконавчої влади і місцевого самоврядування, роботі серед різних категорій жінок і насамперед серед безробітних, багатодітних та самотніх. Консультувати та надавати їм допомогу при організації власної справи, підтримувати тих, котрі займаються малим і середнім підприємництвом
Членство в організації є добровільним. Членом Національної ради жінок України може бути особа, яка виявила бажання (на підставі заяви) бути членом НРЖУ та в установленому Статутом порядку прийнята до її складу. Членом організації може бути будь-яка юридична чи фізична особа, яка визнає статут і працює в організаціях, що входять до складу Національної ради або в проектах Національної ради.
В члени організації приймають за рішенням Правління, за рекомендацією 2 членів організації. Будь-який член Організації зобов'язаний: - виконувати рішення керівних органів Організації; - дотримуватися Статуту, мети і завдань Організації; - дбати про авторитет та позитивний імідж Організації; - брати участь у заходах, що проводяться Організацією.

НАШІ ПАРТНЕРИ