Неділя, 21 квітня 2024 17:51

Презентація Голови НРЖУ на Асамблеї в Манілі

 

Голова Національної Ради Жінок України, Віце-прем’єрка Міжнародної Ради Жінок України Людмила Порохняк-Гановська взяла участь в Асамблеї Міжнародної Ради Жінок, що проходила в місті Маніла (Філіппіни) з 6 по 9 листопада 2023 року.

У свої презентації Голова НРЖУ Людмила Порохняк-Гановська озвучила питання, з якими сьогодні стикаються українські жінки, зокрема сільські. Скажімо, під час війни кількість жінок в лавах збройних сил подвоїлася. Наші найсміливіші молоді жінки надають медичну допомогу на полі бою та в госпіталях.

Ще одним питанням стало проведення з грудня 2022 тренінгів з екології, де обговорювали токсичність нафтових компонентів і важких солів металів, які є забруднювачами ґрунту, води і продуктів харчування. На прикладі села Шестовиця, що за 18 км. від Чернігова для дослідження було обрано окупований російськими військами з 28 лютого по 31 березня (близько 600 одиниць військової техніки в селі – танки, БТР, гармати). Було заблоковано всі вулиці села, двори та городи технікою, вийшли з ладу огорожі. Російські військові займалися мародерством, пограбували та знищили всю техніку в селі, розстріляли людей, які намагалися евакуюватися. З початку березня село залишився без світла, газу та води. Росіяни вкрали всі ковдри і більшість теплого одягу. У село не завозили продукти – люди голодували, ділилися між собою продуктами. Із 420 хат 96 були зруйновано. Російські військові залишили замінований ліс і поля.

В с. Шестовиця було створено Центр взаємодопомоги та розвитку села.

Національна Рада Жінок Тайваню надала нам матеріальну допомогу, так в Центрі є знак з позначкою «З підтримку Тайваню Жіноча рада». Ми створили санітарно-гігієнічну кімнату та соціальну комірчину в центрі села Шестовиця. Представниці НРЖУ відвідали село 18 разів, привозили гуманітарну допомогу. Крім того, за кошти жінок з Тайвань, купили обладнання для міні-пекарні, щоб на селяни вміли пекти соціальний хліб.

 

Прочитано 9 разів

Останні матеріали

квіт. 24, 2024 33

Через мистецтво до єдності

За декілька хвилин ця неймовірна жінка створила незвичний вінок із тюльпанів та нарцисів…
квіт. 24, 2024 40

Засідання робочої групи

В той момент, коли ICAP Єднання на сторінці у Фейсбуці вітало переможців конкурсу грантів…
квіт. 22, 2024 84

Концерт-присвята: «Чарівна Квітка України»

20 квітня 2024 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбувся…
квіт. 22, 2024 85

Інтерв’ю Українському радіо. Чернігів

17 квітня 2024 року лідерки НРЖУ Людмила Порохняк-Гановська, Зоя Ружин, Алла Клименко у…

Вісник Національної ради жінок України